İnsan beyni dinamik bir sistemdir. İnsan beyni, embriyolojik kurallara göre büyümeye ve gelişmeye devam eder ve ayrıca her zaman dış müdahaleye açıktır. Bununla birlikte, beynin müdahale etmede belirli bir sınırı vardır. Sebebi, hala değiştiremeyen genetik faktörler. Dış müdahalenin varlığı ya da dışarıdan gelen her insanın beyninin birbiri arasında benzersiz olduğunu gösterir.
İnsan beyni aslında her gün değişiyor. Bugün, dünden farklı olabilir. Sinir hücreleri bu değişikliğe konsolidasyon ve sinir hücreleri arasındaki bağlantı yoluyla cevap verirler. Dikkat çekici bir şekilde, beyin kafatasının boyutunu arttırmadan sınırsız (sınırsız) gelişebilir. Beyin de asla dinlenmez. Kaslar uyku sırasında rahatlayabilir, ancak bir kişi uyuyor olsa bile beyin çalışmaya devam edecektir. Aslında, parçalanmış bilgilerin konsolide edilmesi, bir kişi uykuya dalınca bozulmadan kalır.
Elbette, dinamik olarak yaşamak için beyin daima sorumlu olmalıdır. Optimal potansiyelin ortaya çıkabilmesi için beynin daima uyarılması gerekir. En iyi şekilde çalışabilmek için beynin de yeterli miktarda beslenmesi gerekir. Çoğu beyin uzmanı, sahip olduğumuz beyin potansiyelinin sadece% 20-50'sini kullandığımızı tahmin etmektedir. Bilinçaltı, sezgi ve bağlantı potansiyeli iyi kullanılmamıştır.
Benzersizliğe ek olarak, insan beyninin de bir özelliği var. Howard Gardner, Boston tıp okulundan ve Harvard eğitim okulundan bir nörolog ve eğitimci, en azından, bir kişinin onu kullanmada özelliğiyle ilgili 8 beyin becerisi olduğunu belirtti. Gardner'ın çoklu istihbarat dediği bu sekiz yetenek, her insanda beyin yapısındaki farklılıklar tarafından desteklenmektedir.