Upthinity (Uptherium)-Dünyayı Birleştiren Kripto Uygulama


Digital çağda olmamıza karşılık yaşanan tüm gelişmeler bizleri nedense korkutmaya başladı. Teknolojiyi seviyoruz ama maalesef teknolojiden de korkuyoruz. Bence bizim korktuğumuz teknoloji değil, günümüze uyarlanan ürün, hizmet, uygulamalar, arka planda çalışan çerezler ve tüm bunların bizden topladığı bilgiler... Bu bilgilerin nerede ne şekilde kullanıldığı ya da kullanılabileceği fikri bizlerin pek hoşuna gitmiyor.

  • Standart bankacılık anlayışı, yerini dijital bankacılığa bıraktı.
  • Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmelerde canlı insanlarla konuşma devri yavaş yavaş yerini yapay zekaya bırakmaya başladı.
  • Kredi kullanmak 1 tuşa basmak kadar hızlı ve kolay hale geldi.
gibi finansal işlemlerin yanında daha birçok işlemi eskisi gibi yapmıyoruz. Artık her şey eskiye oranla çok daha hızlı...

Kararlarınıza yön verecek haberleri takip edememek...

Şu günlerde kripto para piyasasının aşağı yönlü hareketi birçok kişinin korkuya kapılmasına ve dolayısıyla da panik satışı yapmasına neden oldu. İşte bu panik satışları sayesinde bir taraf satarken diğer tarafta topladı. Kimilerimiz ise bu düşüşü sadece izledi. Çünkü bu düşüş sadece bugünlere özel bir düşüş değildi ve maalesef ki geçmiş dönemlerde edinilen acı tecrübeler sonrasında insanlar bu süreci "acaba daha düşer mi" ya da "bu düşüş beklenen yükselişin habercisi mi" gibi zıt sorulara cevap aramakla geçirdi/geçiriyor.

İnsanlar neler okuyor

Bu sorulara kendi kendimize cevap bulmamız imkansız. Genellikle Cointelegraph ve CoinDesk gibi haber sitelerinden bilgi almaya çalışırız. Fakat bu yeterli değildir. Daha doğrusu tüm haberlerin tek bir yerde toplanması, olayları takip edebilmek ve karar aşamasını hızlandırmak adına daha uygun olacaktır. Sonuç olarak şunu diyoruz; bu piyasada hızlı ve doğru karar vermek çok önemli, haber kaynaklarını tek tek araştırmak yerine tüm güvenilir ve otorite kabul edilen kaynaklara ait haberleri tek bir yerden takip edebilmeliyiz...

Hesap güvenliğinden hiçbir zaman emin olamamak...

Yaklaşık 2 senedir kripto para piyasasındayım ve bu süre zarfında hacklenen borsa hesaplarından tutun da güvenlik şifresi olan cüzdanların bile ele geçerildiğini ya da boşaltıldığını duydum. Cüzdan boşaltmalarının çoğu genellikle kullanıcının yeterli bilgiye sahip olmaması ve güvenlik kontrollerini tamamlamadan işlem yapması ve bu açıklardan faydalanan kişilerin tuzağına düşmesi sonucu oluşmuştur.

Hesap güvenliğinden hiçbir zaman emin olamamak...

Ele geçirilen borsa hesaplarını da unutmamak gerekir. İşlem hacmi yüksek ve hemen hemen herkesin kullandığı borsalarda bile hesaplar boşaltılmıştır. Bunun nedeni olarak da genellikle trade işlemleri sırasında kullanılan botlardaki API açıkları gösterilmiştir. Fakat burada asıl önemli olan nokta, borsanın bu tür işlemlere ne kadar sürede müdahale ettiği ve paranın hesaptan çıkışının engellenip engellenmediğidir.

En son yaşanılan olayda duruma çok kısa sürede müdahale edildi ve işlemlerin gerçekleştiği cüzdanlardan para çıkışı engellendi. Fakat bu olay; altyapısı oturmamış, destek mesajlarına uzun bir zaman diliminde cevap veren ya da hiç kaale almayan bir borsada olsaydı eminim ki paralar çoktan başka hesaplara transfer edilmiş olacaktı. Sonuç olarak burada da şunu diyoruz; veri güvenliğine hepimiz önem veriyoruz ama hem paramızın hem de bilgilerimizin güvende olduğundan emin olduğumuz kullanıcı dostu bir platforma ihtiyacımız var...

Transfer ve işlem ücretleri her geçen gün artıyor...

Yurtiçi ve yurtdışı para transferlerinde alınan ücret ve komisyonlar her geçen gün daha da arttı. Bu masraftan kaçınmak için birçok kullanıcı digital bankacılık uygulamalarını kullanmaya, eft-havale gibi transfer işlemlerinin yanında diğer bankacılık işlemlerini de daha hızlı ve ücretsiz gerçekleştirmeye başladı. Konu tasarruf olunca bu tür uygulamaları kullanan ve standart bankacılık anlayışından dijital bankacılığa geçiş yapan müşteri sayısında da artışlar gözlemlendi. Hâl böyle olunca da birçok banka müşteri kaybetmemek ve çağa ayak uydurmak için masrafsız bankacılık adı altında dijital bankacılık şubelerini faaliyete geçirdi. Dijital bankacılık şubelerinin tercih edilmelerinin altında yatan ilk neden aslında transfer işlemlerinin ücretsiz olmasıdır. Eğer geçen bu süre zarfında bu işlem ücretlerinde değişikliğe gidilseydi yani masraf alınmaya başlansaydı eminim ki insanlar alternatif kanal arayışına geçeceklerdi.

Transfer ve işlem ücretleri her geçen gün artıyor...

İşte bu alternatif kanallara blockchain altyapısını kullanmaya başlayan platformlar da dahil oldu. Blockchain altyapısı transferlerin hem çok daha hızlı hem de daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlıyor ve artık günümüzde bu tür platformlar daha çok dikkat çekmeye başladı. Sonuç olarak; internetin günümüze kadar ki gelişim sürecini blockchain altyapısında da göreceğiz...

Kredi kartı kullanımı yaygın olduğu halde aracı ödemelerinde azalma olmuyor...

Hemen hemen her fırsatta kredi kartı kullanıyoruz. Fakat kredi kartının bu kadar yaygın kullanılması komisyon oranlarını azaltmıyor. Bunun nedeni ise; kart şirketlerine yapılan ödemelerdir. Kredi kartının geçerli olduğu işletmeler her yapılan işlem üzerinden belirli oranda komisyon ödemek zorunda kalırlar. Bu oran genellikle yapılan toplam işlem miktarına bağlıdır. Toplam hacim arttıkça komisyon oranı ve bloke süresi azalır. Ancak yeni işletmeler bu hacme ulaşıncaya kadar yüksek komisyon ödemek durumunda kalır. Bu komisyonu ödememek için de çoğunlukla fiyat etiketlerine komisyonlu ve komisyonsuz fiyat üzerinden bir değer yansıtırlar. Yani kredi kartı ile yaptığınız her alışverişte aslında işletmenin ödemesi gerektiği komisyon siz peşin olarak işletmeye ödersiniz. Aslında, peşin ödeme yapmadığınız sürece sizin hiçbir avantajınız olmaz.

Kredi kartı kullanımı yaygın olduğu halde aracı ödemelerinde azalma olmuyor...

Kredi kartı hayatımızın vazgeçilmez bir aracı haline geldi. Eğer işletmeler blockhain altyapısını kullanmaya başlar ve bu yaygınlaşır ise işlem maliyetleri ciddi anlamda düşecektir.

Kripto paranın günlük hayatta ödeme aracı olarak kullanılması mümkün mü?

Yatırım amacıyla kullanabildiğimiz kripto paraları günlük hayata dahil etmek aslında mümkün...Fakat henüz o sisteme henüz geçiş sağlanamadı. Şimdilik elimizdeki kripto paraları borsa hesaplarına gönderip fiat para ile takas ediyor daha sonra da bu meblağları tekrar banka hesaplarımıza gönderiyoruz. Yani işlemlerler uzuyor. Bu sürecin hızlandırılması için para değişimlerinin güncel oranlarda yapılması ve bunun genele yayılması gerekir. İşte bu aşamada da yapılacak ve geliştirilecek daha çok şey var.

İşte tüm bu ana sorunların çözümü ile gelişmeye açık olan bir teknoloji üzerinde daha birçok soruna çözüm bulunabilir.

Upthinity (Uptherium); belli başlı 5 problem üzerine yoğunlaşarak projeyi şekillendirmiştir. Bu problemler;

  • Güvenilir, sade ve kişiselleştirilebilir bilgi kaynağının olmaması,
  • Varlık güvenliğinden emin olamaması,
  • Borsa altyapısı beklentileri karşılamadığı gibi, soru ve sorunlara yanıt verme süresinin çok uzun olması,
  • Günlük alışverişlerde kripto para kullanımının yaygınlaşamaması,
  • Ticari işlemlerde etkili kararlar alınamadığı için varlık yönetiminin de sağlıklı bir şekilde yapılamıyor olması...
Upthinity (Uptherium) bu sorunlar çerçevesinde, 5 ana uygulama geliştirerek bunların birbirleri ile senkronize olmasını ve kullanıcı tabanı büyüdükçe de en çok kullanılan uygulamaları kademeli şekilde piyasaya sürmeyi hedeflemektedir.

Upthinity (Uptherium) Ekosistemi

Uptherium Ekosistemi

  • UpthinityPay: Online ve fiziksel mağazalarda alışveriş yapmanıza olanak tanıyacak hızlı kripto para dönüştürücü.
  • Joobra.com: Karar alma aşamasında kaliteli bilgi ve haberlere ulaşmanızı sağlayacak haber ve sosyal ağ platformu.
  • Ryze Alerts: Yapay zeka destekli, ikili opsiyon piyasasına da erişimin olduğu çoklu piyasa.
  • MyTokenSwap.io: Kripto para takas platformu.
  • UPZ Token: Ekosistem içinde aktif olarak kullanılacaktır.
Upthinity (Uptherium) Nasıl Çalışır?

Upthinity (Uptherium) Token Satışı
Token simgesi UPZ olarak belirlenmiş olup 1 UPZ = 0.1 USD değerindedir. Satış sırasında kademeli olarak bonus uygulanmaktadır. Tüm detayları teknik incelemede bulabilirsiniz. Ethereum tabanlı projenin Softcap miktarı 2.000.000USD Hardcap miktarı da 25.000.000 USD tutarındadır. Projenin kamu satışı 30 Ekim 2018 tarihinde başladı ve hardcap miktarına ulaşıncaya kadar da devam edecektir. Token satışının hangi aşamada olduğunu https://upthinity.io/ bağlantısından takip edebilirsiniz.
Upthinity (Uptherium) Yol Haritası
Q4 2017:
  • Blokzincir konsepti ve başlangıç ekibini kurma
  • Uptherium resmi olarak kuruldu
Q1-Q3 2018:
  • Platform mimarisi ve iş modeli geliştirme
Q3 2018:
  • Kitlesel fonlama kampanyası başlatıldı ve beş temel sorun için ön platform çalışmalarına başlandı
  • Stratejik olarak yeni ekip üyeleri ekleme
Q1 2019:
  • Beş temel platformun nihai testleri ve denetimi
  • Beş temel platformun farkındalığını arttırmak amacıyla pazarlama kampanyası başlatılması.
Q2 2019:
  • Platformun ve ana ağın açılması
  • Stratejik parnerlikler kurma
  • İstikrarlı ilerleme için düzgün büyüme mekanızması uygulama
Q3 2019:
  • Ekosistemin büyümesi için yeni uygulamaların yapılması
  • Anahtar partnerlik büyüme inisiyatifi/duyurular
Q4 2019:
  • Yıllık gelir oranı
Upthinity (Uptherium) Takım
uptherium takim

uptherium takım

Şuana kadar yaptığım açıklamalar ile projenin ana yapısı hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştım. Projenin temelini oluşturan bu 5 yapıyı daha detaylı olarak incelemek için lütfen teknik raporu inceleyin.

GÜNCELLEME (PROJE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ)

Uptherium

14.12.2018 tarihinde telegram ve twitter hesaplarında yapılan duyuru ile proje isminin Upthinity olarak değiştirildiği açıklandı. Bu açıklama sonrasında yeni iletişim kanalları aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.

Upthinity (Uptherium) projesinin bounty kampanyası Bountyhive tarafından yürütülmekte olup kampanya detaylarına https://bountyhive.io/join/Upthinity linkinden ulaşabilirsiniz.

Yazar: trhomeagent


Posted from my blog with SteemPress : https://www.1kredi.net/uptherium-dunyayi-birlestiren-kripto-uygulama/

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center