community
"."

Eminonu- Marbling Art Workshop / Eminönü- Ebru Sanatı Atölyesi 🥀

Hello, everyone. I hope you are in good spirits. Unfortunately, I got sick again. I've been dealing with the flu for a few days. I don't remember ever having the flu before in the summer. They used to say that summer flu would be bad, it really was. I got over it with natural methods. I feel better today. I hope I will start the new week safe and sound. Other than that, there is nothing negative. Be careful, summer flu is really a big problem. 😅
Let's talk about today's post...
I love wandering around Eminönü-Karaköy, I can say that I know that area like the back of my hand. The last time I was there I discovered a small marbling workshop. The place where the workshop is located is a bit secluded, so I overlooked it and discovered it late.

Herkese merhaba. Umarım keyifler yerindedir. Maalesef yine hastalalığa yakalandım. Birkaç gündür grip ile uğraşıyorum. Yaz aylarında daha önce grip olduğumu hiç hatırlamıyorum. Yaz gribi kötü olur derlerdi, gerçekten öyleymiş. Doğal yöntemlerle atlattım sayılır. Bugün daha iyiyim. Umarım yeni haftaya sapasağlam başlarım. Onun haricinde olumsuzluk yok. Dikkat edin yaz gribi gerçekten büyük sıkıntı. 😅
Gelelim günün postuna...
Eminönü- Karaköy taraflarında gezmeyi çok seviyorum. Artık o tarafları avucumun içi gibi biliyorum desem yeridir. En son gittiğimde küçük bir ebru atölyesi keşfettim. Atölyenin bulunduğu yer biraz kuytuda kalıyor bu yüzden gözümden kaçmış ve geç keşfettim.

Obviously it's not a popular place. More precisely, it's not a very well-known type of art. Therefore, places practicing this kind of art are not discovered. I met the art of marbling during my university years. I took art history as an elective course and Ebru art was among the subjects. After learning the main concepts of this art, we worked as amateurs many times in the university's workshop. Roses, tulips, etc. are familiar things. Although I did not produce impressive and eye-catching works, I had a very enjoyable time. Of course, in the following processes, I improved myself further and started to make even more beautiful works.

Açıkçası popüler olan bir yer değil. Daha doğrusu çok fazla bilindik bir sanat türü değil. Dolayısıyla bu tür sanat icra eden mekanlar keşfedilmiyor. Ebru sanatıyla tanışmam üniversitesi yıllarımda oldu. Seçmeli ders olarak sanat tarihi dersini almıştım ve konuların arasında Ebru sanatı da bulunuyordu. Bu sanatla ilgili belli başlı kavramları öğrendikten sonra üniversitenin atölyesinde birçok kez amatör olarak çalışma gerçekleştirdik. Gül, lale vs. bilindik şeyler. Ortaya her ne kadar etkileyici, göze hitap eden eserler çıkmasa da çok keyifli zaman geçirmiştim. Tâbi ilerleyen süreçlerde kendimi daha da geliştirerek daha da güzel çalışmalar yapmaya başladım.

After the university, I could not think about it too much, so I can say that I forgot what I learned. 😄
When I saw this workshop, my university years came back to me and I immediately went inside. A naive lady welcomed me. After a short conversation with her, I examined her works. They are really beautiful. I think they will attract your attention too. Her naivety and friendliness are reflected in her works.

Üniversiteden sonra çok fazla üstüne düşemedim bu yüzden öğrendiklerimi de unuttum diyebilirim. 😄
Bu atölyeyi görünce üniversite yılları gözümde canlandı ve hemen içeriye girdim. Beni naif bir hanımefendi karşıladı. Kendisiyle kısa bir muhabbetten sonra yaptığı çalışmaları inceledim. Gerçekten hepsi birbirinden güzel. Sizin de dikkatinizi çekeceğini düşünüyorum. Ablanın naifliği, güler yüzlülüğü eserlerine yansımış.

I photographed her works by asking permission. Then I examined the table where the works were done. From the paint to the chitre to the brushes, all of them were of A quality. The sister told me that I could do some work, but I told her that I would visit her again in the coming days as I didn't have enough time for that. Although I didn't spend much time inside, I enjoyed it. In addition to marbling, there are also different art works.

İzin isteyerek çalışmalarını fotoğrafladım. Ardından çalışmaların yapıldığı masayı inceledim. Boyasından kitresine, fırçasına kadar hepsi A kalitede idi. Abla bana çalışma yapabileceğimi söyledi ancak bunun için yeterli vaktimin olmadığı ilerleyen günlerde tekrar ziyaret edeceğimi söyledim. İçerde çok fazla zaman geçirmesem de keyif aldım. Ayrıca ebru sanatının yanında farklı sanat eseri çalışmaları da mevcut.

If you are interested in marbling art, I recommend you to visit. It is about a five-minute walk east of the Egyptian bazaar. It is also very close to the new mosque. There are also a few other workshops like this. The products are a bit expensive but they all deserve their value. It is made with great labor. Thank you for reading this. I wish you all a healthy day.

Ebru sanatına ilgisi olan varsa ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Mısır çarşısının doğusunda yaklaşık beş dakikalık yürüme mesafesinde. Yeni camiye de oldukça yakın. Ayrıca birkaç tane daha bu şekilde atölyeler bulunuyor. Eserler biraz pahalı ancak hepsi değerini hak ediyor. Büyük bir emekle yapılıyor. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinize sağlıklı bir gün geçirmenizi diliyorum.

Eminonu- Marbling Art Workshop / Eminönü- Ebru Sanatı Atölyesi 🥀

This is a cross post of @bilgin70/eminonu-marbling-art-workshop-eminoenue by @bilgin70.

.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center