11 Tools I Use To Produce Content in Steemit (English/Turkish)

11 Tools ı use to produce content ın steemit.png

As a member of a generation who has witnessed the use of typewriters, I am delighted with the facilities provided by digital technology.

The writing process begins by determining the topic. Since it is a very complicated task to discover the subject to be written, there is no algorithm-based solution yet. You can read my article what should I wrote today? about how to determine the topic to be written.

I use digital tools extensively for;

  • Creating the title of the article,
  • Making a research on the topic,
  • Searching for images that are suitable for the article,
  • Checking what I wrote,

I want to introduce the tools that I benefit for my posts.

Title Creation

Choosing an interesting title to the article is very determining whether or not it is read or not. There are many applications on this subject. One of these applications is my favorite https://seopressor.com/blog-title-generator/result When I wrote the term "science fiction," it shows the following results.

Some of the results are absurd, but such ridiculous alternatives have the advantage of triggering creativity.

Doing Research On The Subject

Learning about a topic makes it easier to write an essay that will satisfy people.

I use https://kparser.com/ often for search purpose in many languages, including Turkish. The site allows you to see the most searched words on a specific topic, and you can also see how popular the search term you're prepared to write about is. Based on these tips, you can get an idea of which aspects of the issue you need to address.

Another favorite site https://answerthepublic.com/ shows clearly what people are wondering about a topic. You can see what questions people ask about the subject, and what they compare the search term with.

A snapshot of the search results for the term "science fiction" is below.

https://app.buzzsumo.com/ is another site showing the most shared news about a topic. It allows you to understand what kind of news people are interested in.

Finding/Creating Images

The human mind is processing visual data hundreds of times faster than text. The image that we use on the cover is becoming the most critical factor about whether the reader read our article or not. Besides, to cover images, I use additional pictures in long texts.

https://pixabay.com is a site that offers free images. It's not mandatory, but you can buy them coffee if you want to pay for the work of the visuals. You can search images on a topic basis. On each image, there is information about how many people liked it and how many times it was downloaded. I recommend you take advantage of these stats.

https://www.pexels.com/ is another platform that provides free images. You may need to use it as an alternative.

I don't normally like GIF file format because the same image is repeated all the time. I use GIF files from https://giphy.com that create an impression of a continuous stream.

Sometimes we want to write something on the image we use. You may need to create a banner, card or logo. For this, I use site https://www.canva.com/. Selecting the ready-made designs on the site, clicking on the text boxes, adding my text instead of the original articles and downloading it to my computer.

https://imgflip.com/: free site used to create caps. It has lovely visuals. If you like to create funny content, it's for you.

Spell Checking

Until recently, I was using the Microsoft Word editor to check compliance with writing and spelling rules for what I wrote. Some time ago I met https://app.grammarly.com/. The program has a much deeper level of artificial intelligence than Microsoft Word. The application is free to use, but a paid version for more efficient use is also available. I think it is an ideal tool for people who write in English. There is a screenshot below that show what kind of controls the site makes.

Is readability measurable? Some people think that they can measure readability through variables such as the length of sentences, the number of complicated expressions, the average syllable in words. You can if your writing is easy-to-read by using https://www.webfx.com/tools/read-able

Thanks for reading.

star-wars-2369317_1920.png

Steemit'te İçerik Üretmek İçin Kullandığım 11 Uygulama

Yazı yazmak için daktilo kullanıldığına tanıklık etmiş bir neslin üyesi olarak teknolojinin bizlere sunduğu olanaklardan çok memnunum.

Yazma süreci yazılacak konuyu belirleyerek başlıyor. Yazılacak konuyu belirlemek oldukça karmaşık bir iş olduğu için henüz algoritmaya dayalı bir çözümü bulunmuyor. Eğer varsa da ben bilmiyorum. Yazılacak konunun nasıl belirlenebileceğine yönelik olarak bugün ne yazsam isimli yazımdan yararlanabilirsiniz. Devamındaki aşamalarda ise teknolojiden yardım almak mümkün oluyor.

  • Yazımın başlığını oluştururken,
  • Belirlediğim konu hakkında araştırma yaparken,
  • Yazdıklarıma uygun görseller ararken,
  • Yazdıklarımı kontrol ederken,

dijital araçlardan yoğun bir biçimde yararlanıyorum. Bugünkü yazımda yararlandığım bu araçları sizlere tanıtmak istedim.

Başlık Oluşturma

Yazıya ilgi çekici bir başlık koymak onca emek verip yazdığınız yazının okunup okunmaması konusunda çok belirleyici oluyor. Bu konuda çok sayıda uygulama var. Bu uygulamalardan arasından en beğendiğim https://seopressor.com/blog-title-generator/result/. Bu uygulamaya "science fiction" terimini yazdığımda aşağıdaki sonuçları gösterdi.

Gösterilen sonuçların bir kısmı saçma oluyor ancak bu türden saçma alternatiflerin yaratıcılığı tetikleme gibi bir avantajı oluyor.

Konu Hakkında Araştırma Yapma

Bir konu hakkında insanların neleri merak ettiğini öğrenmek o konuda insanları tatmin edecek bir yazı yazmayı kolaylaştırıyor.

Türkçe'nin de içinde bulunduğu pek çok dilde arama yapılabilen https://kparser.com/ u bu amaçla sık sık kullanıyorum. Site belirli bir konuda en çok aranan sözcükleri görmenizi sağlıyor, ayrıca hakkında yazmaya hazırlandığınız arama teriminin ne kadar popüler olduğunu da görebiliyorsunuz. Bu ipuçlarından yola çıkarak konunun hangi yönlerine değinmeniz gerektiği hakkında fikir edinebiliyorsunuz.

Bir diğer favori sitem https://answerthepublic.com/ İnsanların bir konu hakkında neleri merak ettiğini net bir biçimde gösteriyor. İnsanların konu hakkında hangi soruları sorduğunu, hakkında yazdığınız arama terimini nelerle karşılaştırdığını görebiliyorsunuz. Sitenin ne yazık ki Türkçe desteği yok.

"Science fiction" terimi ile ilgili arama sonuçları aşağıda yer alıyor.

Yazdığınız konu hakkında son bir yılda en çok paylaşılan haberleri gösteren https://app.buzzsumo.com/ bir diğer favorim. Konu özelinde ne tür haberlerin ilgisini çektiğini anlamanızı sağlıyor.

Görsel Kullanımı

İnsan zihni görsel verileri yazıya göre yüz kat daha hızlı işliyor. Okuyucunun makalemizi okuyup okumamaya karar verdiği o kısa zaman diliminde kapakta kullandığımız görsel en önemli faktör oluyor. Kapak görsellerinin yanı sıra yazdığım uzun metinlerde mutlaka ilave görseller kullanıyorum. Görsel kullanımında yararlandığım siteler:

https://pixabay.com/ : Ücretsiz görseller sunan bu uygulama gerçekten kaliteli bir içerik barındırıyor. Zorunlu değil ama görselleri hazırlayanların emeğinin karşılığını vermek isterseniz onlara birer kahve ısmarlayabiliyorsunuz. Uygulamada konu bazında arama yapabiliyorsunuz. Her bir görselin üzerinde o görselin kaç kişi tarafından beğenildiği bilgisi ve kaç kez indirildiği yer alıyor. Bu istatistiklerden yararlanmanızı tavsiye ederim.

https://www.pexels.com/ : Ücretsiz görsel sağlayan diğer bir platform. pixabay.com'a alternatif olarak kullanmak gerekebiliyor.

https://giphy.com/ : Aynı görüntü sürekli tekrarlandığı için normalde GIF dosya formatını çok sevmem. Ücretsiz GIF dosyaları sunan bu uygulama üzerinden sürekli bir akış izlenimi yaratan GIF dosyalarını kullanıyorum.

https://www.canva.com/ : Bazen kullandığımız görselin üzerine bazı şeyler yazmak isteyebiliyoruz. Bir tür afiş, kart oluşturmak ya da logo tasarlamak gerekebiliyor. Bunun için bu ücretsiz siteyi kullanıyorum. Sitedeki hazır tasarımları seçerek metin kutularının üzerine tıklıyor, orijinal yazıların yerine kendi metinlerimi ekliyor ve elde ettiğim görseli bilgisayarıma indiriyorum.

https://imgflip.com/ : Caps oluşturmak için kullanılan ücretsiz site. Çok sevimli görseller barındırıyor. Esprili içerik yaratmayı seviyorsanız tam size göre.

Yazım Kontrolü

Yakın zamana kadar yazdıklarıma ilişkin imla ve yazım kurallarına uygunluğu kontrol etmek için Microsoft Word editörünü kullanıyordum. Bir süre önce https://app.grammarly.com/ ile tanıştım. İsminden de anlaşılacağı üzere yazım kurallarına uyumu kontrol eden program Microsoft Word'e kıyasla çok daha derinlikli bir yapay zekaya sahip. Uygulamanın kullanımı ücretsiz olmakla birlikte ek özelliklerden yararlanmak ve daha verimli bir kullanım için ücretli bir versiyonu da mevcut. İngilizce yazanlar için ideal bir araç olduğunu düşünüyorum. Aşağıda bir ekran görüntüsü bulunuyor.

Okunabilirlik ölçülebilir mi? Cümlelerin uzunluğu, zor ve karmaşık ifadelerin sayısı, sözcüklerdeki ortalama hece sayısı gibi değişkenler üzerinden böylesi bir ölçümü yapabildiklerini düşünen insanlar var. Yazınızı https://www.webfx.com/tools/read-able/ uygulamasına yapıştırarak kolay okunur bir yazı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Logo
Center